Ga door naar tekst

Planner: een geschikt cadeau voor bijzondere situaties

Wil je graag een planner cadeau geven aan iemand die een bijzondere situatie meemaakt? Je hebt misschien op de over mij-pagina of in mijn andere blogs al gelezen dat ik zelf niet onbekend ben met depressiviteit en burn-out. Dit is dan ook de reden waarom ik ben begonnen met het ontwerpen van super overzichtelijke planners die écht veel rust kunnen brengen. Nu krijg ik zo nu en dan de vraag of een dagplanner of weekplanner ook geschikt zou zijn als cadeau, bijvoorbeeld voor een vriend of familielid die overspannen is of thuis zit met een burn-out. Is het wel gepast?

Benadruk je hiermee niet iets voor iemand waar hij of zij niet continu mee bezig wil zijn? Juist door mijn ervaring kan ik een duidelijk antwoord hierop geven. Het namelijk een ontzettend mooi gebaar als je een dag- of weekplanner cadeau doet aan iemand die momenteel een moeilijke periode doormaakt. Het is namelijk niet zomaar een cadeau, maar echt iets waarmee je laat zien dat je je inleeft en hebt nagedacht over wat prettig is voor de ontvanger.

Dit ga je ontdekken:

  • Een planner cadeau geven: een mooi cadeau voor iedereen 
  • Planner: niet alleen een cadeau bij burn-out
  • Plannen met Long COVID of Post COVID
  • Een goed begin van 2024
  • Wat je ook doet, het is goed 

 

Een planner cadeau geven: een mooi cadeau voor iedereen

Voor wie is een dagplanner of weekplanner nu eigenlijk geschikt als cadeau? Doordat hij helpt om te plannen en structuur aan te brengen is een planner eigenlijk een geschikt cadeau voor (bijna) iedereen! In het dagelijks leven hebben we het druk. Er zijn zoveel zaken om rekening mee te houden, een afspraak wordt snel vergeten en je voelt al gauw druk en onrust omdat er zoveel dingen spelen.

Door het gebruik van een planner breng je structuur aan en creëer je overzicht in je dag en hoofd! Wie zou je hier niet blij mee maken? In dit blog wil ik echter iets dieper ingaan op bijzondere situaties waarin het gebruik van een planner echt steun kan bieden als hulpmiddel en juist daardoor zo geschikt is als cadeau.

Een planner is niet alleen een goed cadeau bij burn-out

Een planner helpt dus iedereen om meer structuur aan te brengen, maar sommige mensen kunnen er extra baat bij hebben. Doordat je in een planner overzichtelijk maakt wat er op het programma staat, weet wat en wanneer er komen gaat, creëer je rust en dit is juist belangrijk voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van een burn-out, autistisch zijn, maar ook bijvoorbeeld voor mensen die leven met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel).

Mijn planners zijn ook verkrijgbaar in prikkelarme varianten waardoor het ook voor hoogsensitieve personen erg prettig kan zijn om ermee te werken. Het is een bewuste keuze geweest om de planners speciaal geschikt te maken voor iedereen die nét even dat beetje extra structuur kan gebruiken en hun tijd en energie efficiënt wil kunnen plannen. 

De A4 jaarplanner van Planjeweek.nl is een fijn planner cadeau voor iemand die behoefte heeft aan meer rust en structuur.

Plannen met Long COVID of Post COVID

Een deel van de mensen die besmet zijn geweest met COVID-19 (het Coronavirus) ervaart helaas ook daarna nog klachten. Dit wordt Long COVID of Post Covid genoemd. In sommige gevallen blijven mensen last houden van lichamelijke klachten en is revalidatie echt nodig. Klachten na besmetting met het Coronavirus bestaan onder andere uit vermoeidheid en energietekort, concentratie-, geheugen- en slaapproblemen en overprikkeling voor geluiden en beelden. Ik was hier zelf eigenlijk niet eens zo van op de hoogte, tot ik benaderd werd door mensen die zelf te maken hebben met Post COVID.

Ik heb daardoor meer inzicht gekregen in het ziekteverloop en ontdekt dat Long en Post COVID patiënten veel baat kunnen hebben bij het gebruik van deze planners als hulpmiddel. Heb je iemand in je omgeving die na Corona nog veel last heeft en wil je hem of haar graag een hart onder de riem steken? Een planner is zeker het overwegen waard om cadeau te geven aan een Post-COVID patiënt.

Een goed begin van 2024

Mede door het Coronavirus zijn onze levens stressvoller geworden. Gezondheidsrisico’s, thuiswerken met kinderen thuis en andere zorgen, het is er niet makkelijker op geworden. Ik spreek regelmatig mensen die niet direct burn-out zijn, maar wel veel onrust en stress ervaren in hun dagelijks leven. Wanneer er sprake is van veel stress kan het zo zijn dat er energieklachten op gaan treden. De kans is groot dat je er zelf last van hebt, of iemand kent die dit ervaart. Gun jezelf of de ander een goed begin van het nieuwe jaar! Door het gebruik van een planner creëer je meer rust in je hoofd waardoor je minder onrust ervaart.

Wat je ook doet, het is goed

Er zijn nog zoveel meer redenen waarom een planner zeker geschikt is als cadeau, maar ik denk echt dat het allerbelangrijkste is dat je iemand hiermee een klein beetje steun biedt waardoor het echt waardevol is om aan iemand te geven. Je hebt erover nagedacht en geeft niet zomaar iets. Je kunt met zo'n cadeau de ontvanger echt het gevoel geven dat je hem of haar ziet en dat je er voor diegene bent. Persoonlijk denk ik dat vrijwel alles prima is wanneer je intenties goed en positief zijn.

Ik hou er niet zo van om verkooppraatjes te houden en daardoor voelt het een beetje gek om hier een heel verhaal te schrijven over waarom je mijn planners aan iemand cadeau zou moeten doen, maar mijn missie is vanaf het begin geweest om andere mensen te helpen om meer rust in hun dagelijks leven te creëren. Omdat ik dit iedereen gun én omdat ik de vraag vaak krijg heb ik toch besloten dit stukje te schrijven.

Dus mocht je nog op zoek zijn naar een cadeau voor iemand met bijvoorbeeld een burn-out, autisme, of Long-Covid, of iemand die om welke reden dan ook meer rust kan gebruiken, neem dan gerust een kijkje tussen het aanbod planners of de startpakketten. Kun je niet op bezoek gaan maar wil je toch een cadeau geven? Ik pak je bestelling graag in als cadeau en als je wilt doe ik er een boodschap bij, dan kan het rechtstreeks naar de ontvanger! Ook is het mogelijk om een cadeaubon te geven als je twijfelt welke planner het meest geschikt is!

Vorige blog
Volgende blog

Zoek