Ga door naar tekst

Voor wie?

Voor iedereen een passende planner

De planners zijn ongedateerd en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen; van notitieblok tot boekje met spiraalbinding. Planblokken, notitieblokken, kalenders, planboekjes en een uitgebreide planner. Iedere planner is praktisch en duidelijk opgezet en kun je gebruiken zoals jij dat wilt. Er zijn diverse handige bijproducten verkrijgbaar om mee te bestellen, zoals Stabilo Boss markersPilot Frixion uitwisbare pennnen en planhulpmiddelen.

Creëer een fijne dagstructuur die bij jou past

Deze planners worden veel gebruikt door mensen die prikkelgevoelig zijn, vermoeiheidsklachten hebben, overspannen of burn-out zijn, of door een ziekte of aandoening een hulpmiddel nodig hebben om de dag goed door te komen. Bij met name autisme, NAH / hersenletsel, COPD, Long COVID, Post Covid Syndroom of HSP / hoogsensitiviteit kunnen deze planners enorm fijn zijn. Tijdens een revalidatietraject of ergotherapiebehandeling zijn deze planners ook heel erg geschikt. Maar natuurlijk zijn al deze planners ook heel fijn als je gewoon dol bent op stationairy en graag voor jezelf of werk een planner wilt gebruiken.

Neem rustig een kijkje in deze webshop en kies welke planner het beste bij jou past!

Van onrust naar rust in je dagelijks leven

Heb je behoefte aan meer overzicht, structuur & rust in je dagelijks leven?
Misschien omdat je overspannen of burn-out bent, of bijvoorbeeld ADHD of autisme hebt?
Planjeweek.nl heeft speciaal voor jou diverse papieren planners ontwikkelt om je te ondersteunen!

Een praktische planner om energie te verdelen

Planjeweek.nl is door mij (Stefanie) opgericht omdat ik heel graag andere mensen wil helpen die op dit moment vastlopen of het overzicht niet meer hebben. Specifiek de weekplanner is ontstaan tijdens mijn eigen burn-out een paar jaar geleden. Ik had toen behoefte aan een weekoverzicht omdat ik nog steeds regelmatig dingen ‘moest’ en als ik geen planning maakte dan slopen de ontspanningsmomenten er gemakkelijk bij in. Voor mij was het heel belangrijk om voor een goede balans te gaan zorgen tussen inspanning en ontspanning. Omdat ik alleen planners kon vinden met een dagdeel per blok of hooguit schrijfruimte per uur of half uur, en ik echt behoefte had aan een uitgebreidere en gedetailleerdere planner, besloot ik om er zelf één te ontwerpen. Ik vulde vervolgens wekelijks de weekplanner volgens een vaste manier in (dit was in het begin heel erg wennen) maar steeds meer kwam daar het overzicht en de rust. Ik kon het mij haast niet voorstellen dat er zoveel planners op de markt waren, maar niet één specifiek voor mensen met een energietekort en behoefte aan vooral een praktische planner. Plannen per kwartier vond ik een must en ik was er van overtuigd dat ik niet de enige kon zijn met die behoefte. Ik besloot daarom zelf planners uit te gaan brengen en mijn missie werd: voor iedereen een passend papieren hulpmiddel!

Een planner als ondersteuning tijdens behandeling of herstel

De planners die in deze webshop te koop zijn kunnen heel fijn kunnen zijn bij bepaalde klachten en in het bijzonder voor bepaalde doelgroepen. Als je bijvoorbeeld een ergotherapiebehandeling of ggz-behandeling volgt of revalideert kan het gebruiken van een dag- of weekplanner een hele fijne ondersteuning tijdens je traject of behandeling zijn. Maar natuurlijk zijn deze producten eigenlijk gewoon voor iedereen als het je aanspreekt of als je gewoon dol bent op stationary. In de tekst hieronder lees je meer over in welke gevallen een planner een ontzettend fijn hulpmiddel kan zijn.

Burn-out of overspannenheid

Ben je overspannen of burn-out, dan zijn deze planners er speciaal voor jou. Je zit in een heftige periode van je leven waarin je opnieuw je energie zult moeten leren verdelen. Niet alleen je energie, maar ook je valkuilen ontdekken (de reden waarom je burn-out in eerste instantie ontstaan is), je grenzen opnieuw leren kennen en leren om beter voor jezelf te zorgen. Het is een periode die hoogstwaarschijnlijk met vallen en opstaan gaat. Je wilt je zo graag weer de oude voelen maar je weet diep van binnen dat dat niet meer gaat. Je bent keihard tegen jezelf aangelopen. Als je op het punt bent aanbeland dat je je energie weer wilt gaan opbouwen dan is een goed hulpmiddel heel erg belangrijk. Je burn-out zal helaas niet zomaar over gaan, dus het is belangrijk om stapje voor stapje op te gaan bouwen. Een weekplanner is daarin heel erg handig. Door een uitgebreide planner te gaan gebruiken, wordt je geconfronteerd met de hoeveelheid tijd die je hebt en hoe je deze verdeeld. Het zet je aan om te denken over je dagbesteding en het helpt je inzicht te krijgen in de dingen die je op een dag nog steeds doet. Een weekplanner kan jou absoluut helpen om stapje voor stapje uit je burn-out te komen. Deze planhulpmiddelen en met name het stappenplan kunnen jou hierin extra ondersteunen.

ADHD en concentratieproblemen

Bij aandachtsproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit kan een planner net dat beetje rust geven. Voor mensen die het lastig vinden om geconcentreerd met één taak bezig te zijn kan een planner helpen om te leren zaken één voor één aan te pakken. Je weet waar je aan toe bent en daarnaast helpt het om te leren organiseren. Veel ADHD'ers zijn snel afgeleid, hebben moeite met luisteren en zijn chaotisch. Een planner kan daarom voor zowel chaotische kinderen als ouders en volwassen een heel fijn hulpmiddel zijn om de rust en het overzicht te bewaren.

Autisme

Kinderen of volwassenen met autisme hebben extra behoefte aan structuur en duidelijkheid. Het dagelijks leven kan een enorme uitdaging zijn voor kinderen of ouders / volwassenen met autisme. Met deze papieren dagplanners en weekplanners help ik jou aan meer structuur en duidelijkheid, waardoor er direct meer rust en gezelligheid komt in jouw gezin.

NAH, hersenletsel en hersenschudding

Mensen met NAH, hersenletsel of een langdurige hersenschudding hebben veelal veel moeite om dingen te onthouden. De kleine dingen van het dagelijks leven kosten soms al extreem veel moeite en energie. Een papieren planner kan in dit geval perfect worden ingezet als hulpmiddel om het geheugen wat te ondersteunen en daardoor weer structuur te creëren. Deze tijdelijke of blijvende aandoening kan voor deze mensen voor veel verwarring en wanhoop zorgen. Een houvast in de vorm van een planner kan dan erg prettig zijn om op terug te vallen. Deze planner kunnen mensen met NAH of hersenletsel zelf invullen of onder begeleiding van een verpleger of behandelaar.

Hoogsensitiviteit en prikkelgevoeligheid

Ben je snel overprikkeld? Bij mensen met hoogsensitief (HSP) of zij die extra prikkelgevoelig zijn, is het soms heel lastig om een fijne planner of agenda te vinden. Want veel producten op de markt zijn simpelweg te druk of te onduidelijk. En drukte of grote veranderingen kunnen immers heel stressvol zijn voor hooggevoelige mensen. Hoogsensitief of hooggevoelig zijn betekend bijna altijd dat de prikkelverwerking een uitdagend punt is en het zaak is om te leren om met een bepaalde hoeveelheid prikkels om te gaan en deze te reguleren. Speciaal voor mensen met deze gevoeligheid voor omgevingsprikkels is een prikkelarm hulpmiddel ontzettend fijn. Een prikkelarme planner, zonder poespas. Speciaal voor jou!

Vermoeidheid en energietekort

Bij vermoeidheidsklachten kan een praktische en overzichtelijke planner je heel erg helpen om je inzicht te geven in hoeveel en wat je precies doet op een dag. Je energietekort kun je op die manier heel goed monitoren en beter leren te verdelen. 

Mentale overbelasting en psychische problemen

Ook bij mentale overbelasting en psychische problemen kan het zo ontzettend fijn zijn en helpen als je alles even op een rijtje kunt zetten. Je hoofd draait al overuren en dan wil je zo min mogelijk andere zaken aan je hoofd hebben. Je kunt dan heel bewust je energiegevers en energienemers inplannen en op die manier goed zorgen voor jezelf en je herstel. Het zal veel rust in je hoofd brengen als je een dagplanning of weekplanning maakt en hier zoveel mogelijk in verwerkt. 

Long Covid of Post Covid Syndroom

Mensen die Long Covid (gehad) hebben of hier nog steeds klachten van ondervinden (Post Covid Syndroom) kunnen veel vermoeidheidsklachten en ook een energietekort ervaren. Voor het in kaart brengen en het opbouwen van je energie is een dagplanning of weekplanning het juiste hulpmiddel. Voor het herstel kan het in kaart brengen van je activiteiten erg positief werken.

Tijdens revalidatie traject

Een duidelijke planner kan een ontzettend handig hulpmiddel zijn ter ondersteuning van je revalidatie. Als je revaliderende bent komt er veel op je pad en krijg je hier wellicht begeleiding bij. Je kunt samen met je begeleider een planner gebruiken als hulpmiddel tijdens dit traject. Als je revaliderende bent van bijvoorbeeld een ongeluk of diagnose hierboven heb je waarschijnlijk veel aan je hoofd en misschien ook moeite om dingen te onthouden, te plannen of te organiseren. Een planner helpt je hierbij en kan als een fijn geheugensteuntje werken, maar helpt ook bij het opnieuw hervinden van een dagstructuur en het opbouwen van je energie.
❀  COPD hebt;
❀  een ggz-behandeling volgt;
❀  onder behandeling bent van een ergotherapeut;
❀  thuiswerkt en wat moeite hebt met je privé-werkbalans;
❀  een nieuw (dag)ritme zoekt;
❀  graag een overzichtelijke werkplanning maakt;
❀  een handige planner zoekt voor het opschrijven en bijhouden van al je afspraken;
❀  of… als je het gewoon fijn vindt om lijstjes en overzichtjes te maken!

Wat zijn de voordelen van prikkelarme planners?

♥ De weekplanners bieden een handig overzicht voor als je de gehele week in één oogopslag wilt kunnen zien. De stappenplankaarten die je als optie erbij kunt bestellen, helpen jou hoe je het invullen van de planner aan kunt pakken. Dit is fijn want dan hoef je daar zelf niet meer over na te denken :) Het begint met het invullen van o.a. je slaaptijden, eetmomenten en vervolgens ook de afspraken die je misschien gepland hebt. Op die manier bouw je je planning gemakkelijk op. Iedere weekplanner heeft extra schrijfruimte voor to do's en notities!
♥ De dagplanner is ideaal voor als je per dag wilt kunnen plannen wat je gaat/wilt doen, zonder afleiding van andere dagen.
♥ Je kunt vervolgens als je wilt, na het invullen dezelfde soort activiteiten markeren en dan zie je in één oogopslag hoe de verdeling van jouw week is.
♥ Dit vind ik de allerfijnste: verdeeld in tijdsblokken per kwartier zodat je nauwkeurig kunt plannen!
♥ Ruime formaten, handig voor op je tafel of bureau.
♥ Veel schrijfruimte en voor iedere dag gelijk, dus ook op de weekenddagen.
♥ Een opmerkingenveld voor iedere dag.
♥ Rustig en stijlvol ontwerp door mij gemaakt.

 

Zoek