Ga door naar tekst

Waarom ik overga op een nieuwe webshop

Deze nieuwe blog wijd ik helemaal aan het project wat mij de afgelopen maanden – en nog steeds – flink heeft beziggehouden, namelijk: het vernieuwen van de huidige webshop! Je hebt het misschien al gelezen of gehoord dat er een nieuwe webshop gaat komen, anders is dit hopelijk een super aangename verrassing voor je. Want dat er vernieuwing en een ander webshop systeem nodig was, dat stond voor mij vast. Ik ben super blij en trots dat de bouw inmiddels in volle gang is en ik ervaar dit echt een mega stap vooruit! Een super mooi project om dit nieuwe jaar mee te starten als je het mij vraagt. Op het plaatje bij dit blog kun je zelfs al even spieken hoe de homepage straks gaat worden. In dit blog leg ik je graag uit waarom er een nieuwe webshop komt en natuurlijk neem ik je ook mee in allemaal mooie nieuwe functies die er gaan komen.

Wisselen van webshop systeem

Hoogstwaarschijnlijk ben je niet volledig thuis in het wereldje van webshop systemen en misschien lijkt zelfs iedere webshop wel een beetje hetzelfde voor je. Dat kan ik mij heel goed voorstellen, want als je iets wilt bestellen dan gaat dat in praktisch iedere shop best prima. Maar als je verder gaat kijken zie je dat er wel degelijk verschil zit in gebruiksvriendelijkheid, layout en mogelijkheden. En al helemaal achter de schermen zijn er per webshop systeem best wel wat verschillen. Mijn huidige shop draait op Mijnwebwinkel en hoewel dit in het begin de meest logische, voordeligste en beste keuze voor mij was, liep ik al gauw tegen beperkingen op. Dat begon klein, zoals tekstjes die ik aan wilde passen maar niet lukte omdat dit vast stond. Of een knop of tekstje op een andere plek willen zetten wat niet ging. Ik kon er wel mee leven maar niet veel later, toen mijn shop en aantal bezoekers groeide, kreeg ik behoefte aan opties om mijn producten overzichtelijker neer te zetten, beter te kunnen filteren, op kleur je nieuwe pen te kunnen vinden, of bijvoorbeeld mailtjes automatisch te laten versturen. Ik kreeg steeds meer en meer ideeën om het winkelen voor jou steeds fijner en persoonlijker te maken, maar ik liep daarin ook steeds meer en meer tegen beperkingen op. Er moest dus iets gaan veranderen!

De overstap naar WooCommerce

Ik ben mij vanaf december 2022 gaan verdiepen in allerlei verschillende webshop sytemen. Ik zal je het technische gedeelte besparen, maar grofweg had ik de keuze uit abonneren op een uitgebreider bestaand webshop sysyteem (zoals ik nu ook doe bij Mijnwebwinkel) of een nieuwe webshop helemaal custom-made laten maken. Je weet misschien van mij dat ik grafisch vormgever ben. En het feit dat ik deze webshop binnen de gestelde kaders helemaal naar mijn eigen hand kon zetten en steeds opnieuw kon aanpassen, vind ik wel echt super fijn. Maar als ik nu opnieuw voor een pakket binnen een bestaand sysyteem zou kiezen dan zou ik vast en zeker snel weer tegen een muur aanlopen. Want ik heb een flink lijstje aan ideeën en wensen en dit zit helaas niet zomaar overal al standaard ingebouwd. De keuze is daarom uiteindelijk gevallen op een nieuwe webshop in Wordpress WooCommerce. Dit leek mij de meest duurzame investering en werkelijk álles kan voor mij gebouwd worden. En dat wordt zelfs op dit moment gedaan door een bureau, als het goed is ;).

Vertel.. wat gaat er dan veranderen?

In WooCommerce kan ik dus al mijn ideeën en wensen kwijt en ik ben hier MEGA blij mee! Want dit lijstje werd steeds langer en daarmee mijn ongenoegen over de huidige shop steeds groter. Dit project voelt daarom als een grote stap in de goede richting en als het neerzetten van een stevige basis voor hopelijk nog meer groei de komende jaren. Ik deel supergraag hieronder een aantal ideeën en nieuwe functies met je die er zullen gaan komen.

Een keuzehulp

Ik kreeg ontzettend vaak de vraag van klanten "Welke planner past volgens jou het beste bij mij"? En hoewel ik heel graag persoonlijk meedenk en het waardeer als mensen mij het vertrouwen geven om mee te denken in een persoonlijke aanschaf, vond ik dat de keuze en dit vraagstuk op de een of andere manier gemakkelijker gemaakt moest worden. Want het assortiment aan planners is gegroeid en dit zal in principe ook zo blijven, zolang mijn bedrijf gezond is en ik de investeringen in nieuwe producten kan blijven doen. Ik kan mij goed voorstellen dat het daarom op een gegeven moment lastig wordt om nog een goede keuze te maken als er zoveel aanbod is en verschillende opties zijn. Het antwoord op dit alles: de keuzehulp! De keuzehulp wordt een aparte pagina met daarop steeds één vraag in beeld die je mag beantwoorden. De keuzehulp begeleidt jou, door de juiste vragen te stellen, door alle opties heen en vervolgens rolt er dan na de laatste vraag een 'advies' uit. Je krijgt dan die ene (of max. 2) planner te zien die op dit moment het beste bij jou kan passen. Ik hoop met deze feature heel wat mensen keuzestress te besparen en ook het denkwerk al grotendeels uit handen te nemen. Geweldig toch?

Printables automatisch verzonden

Laatst kreeg ik op een vrijdagavond een bestelling binnen van een printable. Ik zat lekker op de bank met mijn vriend, te genieten van het weekend wat was aangebroken. En hoewel ik normaal gesproken altijd een soort happy dance doe bij iedere nieuwe bestelling (ok, ik ben niet zo uitbundig, maar vanbinnen spring ik op tafels), bekroop mij toen een minder fijn gevoel omdat ik wist dat de printable niet automatisch zou worden verstuurd. Die dag daarna zouden we lekker een dagje weggaan en wanneer moest ik dat bestand dan mailen? Laten wachten tot maandag vond ik ook geen optie en ik baalde dat dit soort bestellingen niet gewoon automatisch konden gaan. En ik baalde helemaal omdat ik wel weet dat het wel gewoon kan, maar niet binnen het Mijnwebwinkel systeem waar mijn shop op draait. Ik heb uiteindelijk op zaterdagochtend mijn computer nog even speciaal opgestart om die mail te versturen. Maar gelukkig gaat dit verleden tijd zijn. Want HOERA: met WooCommerce hoeft dit dus allemaal niet meer handmatig. Dat betekend voor jou als klant binnen enkele ogenblikken lekker aan de slag met wat je besteld hebt en voor mij geen zorgen meer om altijd beschikbaar en online te moeten zijn.

Je wilt een uitwisbare rode Pilot FriXion pen?

Tja, als je nu op zoek bent naar specifiek een rode uitwisbare Pilot FriXion pen dan wens ik je veel succes. Want als je het mij vraagt vind ik het maar onoverzichtelijk en onhandig hoe je nu het juiste product kunt vinden. Je zult nu echt alle lijsten af moeten gaan (of direct het juiste submenu aanklikken) en dan nog heb je nauwelijks overzicht van welke soort pennen er dan in het rood verkrijgbaar zijn. Ook dit gaat veranderen want er komt straks – hoe simpel kan het zijn – onder andere een kleurenfilter. YES! Van dit soort kleine handige tools kan ik super blij worden. Hoe standaard dit op andere sites ook is, hoe storender ik het gebrek hieraan vond in mijn eigen webshop. In de nieuwe webshop kun je niet alleen filteren op kleur, maar er komen meer overzichtelijke en duidelijke sorteer- en filtermogelijkheden bij alle producten. Je kunt straks bijvoorbeeld filteren op serie, soort overzicht, soort kleur, pendikte en zelfs vanaf hoelaat je wilt dat je nieuwe planner start.

Een cadeautje op jouw verjaardag

Whaaaaa! Je bent jarig en ontvangt allerlei leuke mails en online cadeautjes van je favoriete (online) winkels. Maar niet van Planjeweek.nl, omdat ik dit helaas nog niet zo kon instellen voor je. Maar straks met de nieuwe webshop gaat dit anders zijn. Als je dat wilt natuurlijk, want jij mag zelf kiezen of je je geboortedatum ingeeft en daarmee toestemming geeft voor een verrassende mail op je verjaardag. Maar hoe dan ook word ik blij van iedere functie die jouw shopervaring persoonlijker kan maken, dus of je hier graag gebruik van maakt of niet, dat maakt voor mij niet zo uit. Ik ben namelijk al heel enthousiast dat dit überhaupt mogelijk gaat zijn straks! 

Gratis kennismakingsflyers aanvragen

Veel mensen bestellen in deze webshop via hun zorgprofessional zoals een (ergo-)therapeut of coach die hun op het bestaan van deze planners gewezen heeft. Dat vind ik geweldig en een heel mooie manier om mensen die in behandeling zijn, op een laagdrempelige manier te helpen. Er zijn diverse praktijken en instellingen die zelfs kennismakingsflyers uitdelen (deze bevatten een leuke kortingscode voor een eerste bestelling). Om dit proces makkelijker en toegankelijker te maken is het straks in de nieuwe webshop mogelijk om deze flyers aan te vragen door een online formuliertje in de vullen. De flyers stuur ik dan gratis op en dit scheelt weer een aantal contactmomenten. Ideaal voor praktijken die graag willen samenwerken en hun cliënten een goed en overzichtelijk hulpmiddel met een beetje korting willen aanbieden!

Nog heel even geduld..

Ik kan nog wel even doorgaan met dit lijstje want dit is natuurlijk nog niet alles. Dit zijn wel de grootste veranderingen, op het nieuwe design na dan. Want ook dat zal in het begin echt wel even wennen zijn. Eigenlijk blijft alleen het logo en de paarsachtige aubergine kleur hetzelfde, want er is namelijk een nieuwe kleur aan de huisstijl toegevoegd en ook het lettertype is veranderd. Daarnaast heb ik laatst een branding shoot gehad en dat heeft allerlei mooi beeldmateriaal opgeleverd zodat de nieuwe webshop nog persoonlijker aan zal voelen. Al met al hoop ik dat ook jij superblij gaat worden van de nieuwe webshop en daardoor nóg makkelijker jouw nieuwe favoriete spulletjes kan vinden. Ik kan nog niet precies zeggen op welke datum de webshop live zal gaan, dit is namelijk afhankelijk van hoeveel aanpassingen er straks nog gedaan moeten worden. Voor mij is het ook nog een verrassing hoe de webshop gaat worden want ik heb op het design na, ook nog niets werkend gezien. Halverwege april 2023, dan is de shop zéker live! Dus over ongeveer drie weken kun jij gaan genieten van deze nieuwe shopervaring. Laat je mij weten hoe je het vindt straks? Dat zou ik geweldig vinden!

Vorige blog
Volgende blog

Zoek