Ga door naar tekst

Meer dan papier: de ware aankoop achter jouw nieuwe planner!

De titel van dit blog doet vermoeden alsof er iets 'vreemds' schuilgaat achter jouw aankoop als je een nieuwe planner besteld. Maar geen zorgen, niets is minder waar! In eerste instantie koop je natuurlijk daadwerkelijk een fysiek product waarmee je kunt plannen, maar wat ik je graag in dit blog wil laten zien is dat je eigenlijk nog zoveel meer koopt. Het is in de eerste plaats onzichtbaar en waarschijnlijk onbewust, maar je koopt door de aanschaf van een nieuwe jaarplanner, weekplanner of dagplanner, eigenlijk zoveel meer dan alleen een planblok of planboekje van papier met vakjes en lijntjes. Een planner is een toegangspoort tot rust in je hoofd en misschien wel hectische leven. Het is jouw persoonlijke naslagwerk naar een georganiseerde chaos van afspraken, taken en doelen. Of jouw persoonlijke en goudeerlijke leidraad richting balans en herstel. Het is als een kompas dat je richting geeft in de hectiek of misschien wel eentonigheid van het dagelijkse leven. Met de aankoop van een planner investeer je in een stukje gemoedsrust en een helder overzicht van je dag, je week en je leven in het algemeen. Dat klinkt fantastisch toch? Hieronder zet ik overzichtelijk voor je op een rijtje wat je daadwerkelijk écht koopt als je een planner besteld.

Een planner brengt rust in je hoofd

Een planner kan heel kalmerend werken in de chaos van het dagelijkse leven. Het biedt een veilige haven voor al die gedachten die anders als ongeordende stormen door je hoofd zouden razen. Zet alles op papier en je ervaart vervolgens echt meer rust in je hoofd. Zo werkt het trouwens ook met het noteren van bijvoorbeeld to do's die nog door je gedachten schieten tijdens het douchen of voor je gaat slapen: je zult zien dat zodra je ze opschrijft, je hoofd weer lekker opgeruimd is.

Een overzichtelijk plan voor je dag

Elke dag begint met een plan, een leidraad die je door je activiteiten en taken loodst. Het is jouw persoonlijke gids naar een productieve dag of voldoende inzicht zodat je kunt werken richting balans en herstel. Je kunt je dagen organiseren in een fijne planner zonder het gevoel te hebben dat je constant achter de feiten aanloopt.

Een overzichtelijke dag- en weekstructuur

En hier bedoel ik niet alleen een dagelijkse structuur, maar juist ook een bredere blik op je week en de verdeling van al je activiteiten. Het helpt je prioriteiten te stellen en balans te vinden tussen al je energiegevers en energienemers zoals werk, vrije tijd en andere verantwoordelijkheden. Je brengt alles heel helder en overzichtelijk in kaart en dat geeft direct veel overzicht.

Inzicht in waar je tijd en energie naartoe gaat

En of je misschien wel te veel of juist te weinig onderneemt per een dag. Misschien herken je die momenten waarop je jezelf afvraagt waar al je tijd naartoe gaat? Met een planner in de hand heb je daar eindelijk inzicht in en het biedt je een kijkje in hoe je je tijd besteedt. Het laat je zien of je misschien te veel hooi op je vork neemt of dat je juist ruimte overhoudt voor nog meer of andere activiteiten die je graag wilt of moet doen. Dit inzicht kan heel confronterend voelen, maar is enorm helpend als je inzicht wilt in je energie- of tijdlekken en graag veranderingen in je dagelijkse structuur of je energieniveau wilt aanbrengen. Wil je hier graag meer over lezen? Ik heb eerder een blog geschreven over hoe je kunt zorgen voor een goede energiebalans.

Een goede balans tussen inspanning en ontspanning

Het maken van een dag- of weekplanning is niet alleen een manier om werk om taken te structureren, maar juist ook voor goede zelfzorg. Het helpt je de juiste balans te ontdekken tussen inspanning en momenten van ontspanning. Het is jouw eigen, persoonlijke energiemanagement tool. Door bewust te zijn van hoe je je energie besteedt, kun je beter voor jezelf zorgen en meer ruimte creëren voor welverdiende ontspanning. Ben je soms wat inspiratieloos als het om ontspannende bezigheden gaat? Ik heb eerder een blog geschreven met hele fijne inspiratietips om te ontspannen. Neem gerust een kijkje en download ook de gratis printable 'ontspanningstips en energiemeter'.

Gevoel dat je je leven onder controle hebt

Herken je misschien dat gevoel van overweldigd zijn en onmacht doordat je geen overzicht hebt en alle bezigheden je lijken te overspoelen? Of niet weet waar je de tijd vandaan moet halen om alles voor elkaar te krijgen? Het maken van een goede planning zet dit gevoel om in een gevoel van controle en beheersing, omdat je alles hebt opgeschreven en ingepland. Hoe haalbaarder je planning is, hoe groter het gevoel van inzicht en dat je je leven weer onder controle hebt wordt. Geen eindeloze lijstjes in je hoofd, geen chaotische dagen meer. Dat is wat een goede planner je kan bieden - een gevoel van grip op je dagelijkse routine.

Gezien en gewaardeerd voelen

Dit is een bonus als je in deze webshop een planner besteld en zeker een enorm belangrijke: bij iedere bestelling die wordt geplaatst en bij elk contactmoment met jou als klant is de intentie om je niet alleen een waardevol product te bieden, maar ook een gevoel van persoonlijke waardering en erkenning te geven. Dat gevoel probeer ik over te dragen door iedere bestelling en contactmoment zo persoonlijk mogelijk te maken! Zo hoop ik een glimlach op je gezicht te kunnen toveren en het uitpakken van je bestelling een lichtpuntje op de dag te laten zijn.

Plannen bij prikkelgevoeligheid, burn-out, ADHD of autisme

Of je nu worstelt met een burn-out, prikkelgevoeligheid, HSP, ADHD, autisme, of gewoon behoefte hebt aan meer overzicht - een goede planner kan een gamechanger zijn. Maar, ik heb het al eerder benadrukt, met alleen de aanschaf van een planner ben je er natuurlijk nog niet. Dan begint het eigenlijk pas, want je hebt er pas iets aan als je hem daadwerkelijk gaat gebruiken en een manier van plannen vindt die bij jou past. Dus, de volgende keer dat je denkt aan het aanschaffen van een weekplanner of dagplanner, onthoud dan dat het meer is dan slechts een notitieblok of boekje. Het is jouw toegang tot een rustiger, meer georganiseerd en gecontroleerd leven.

Vorige blog
Volgende blog

Zoek